Nasıl Yapılır?Takip Sepeti

Instagram Bölünmüş Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Instagram bölünmüş fotoğraf yöntemi özellikle işletme hesaplarında sık karşılaşılan bir işlemdir. Parçalı ya da bölünmüş Instagram fotoğrafı paylaşımında bazı farklar bulunmaktadır. Birden fazla fotoğrafı tek bir karede birkaç parça olarak paylaşılması mümkündür. Tek bir fotoğrafın ise parçalara bölünerek, her biri ayrı bir gönderi olarak genel bakışta tek bir fotoğraf gibi görünmesi de mümkündür.

Basit bir şekilde tek gönderide bölünmüş bir şekilde iki veya daha fazla fotoğraf paylaşmak için gönderi paylaşma sayfasındaki araçları kullanabilirsiniz. 9Square gibi uygulamalar veya doğrunda Instagram araçlarını kendiniz kullanarak da bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Instagram bölünmüş fotoğraf paylaşım işlemleri bu tür pratik yöntemler ve uygulamalar ile kolayca yapılabilir.

Instagram Bölünmüş Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Instagram bölünmüş fotoğraf yapma işlemleri için öncelikle hangi fotoğraf ya da fotoğrafların bu şekilde yapılacağına karar vermeniz gerekecektir. Bölünmüş fotoğraf yapmak için çeşitli yardımcı üçüncü taraf uygulamalar kullanmak işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Instagram bölünmüş fotoğraf paylaşmak için şu adımlar takip edilebilir:

  • Instagram uygulamasından gönderi paylaşma ekranına girilir.
  • Instagram galerisinden bölünmüş fotoğraflar seçilir.
  • Sol üst köşede yer alan ‘’Bölünmüş’’ simgesine tıklanır.
  • Fotoğraf istenen sayıda parçaya bölünür.
  • Her bir parça için düzenleme yapılarak sırayla paylaşılır.

Izgara şeklinde Instagram tarafından bölünmüş fotoğraflar paylaşılabilir. Bu kapsamda birden çok fotoğraf tek karede parçalı ve bölünmüş olarak görülebilir. Tek bir parça halinde bölünmüş fotoğraflar için ayrı ayrı işlem yapılması gerekecektir.

da59919361ae27eeaa76a7f044c4bada

Instagram Gönderi Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagram gönderi paylaşma işlemleri için öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapılır. Ardından sayfanın en alt ve orta kısmında yer alan ‘’+’’ simgesine dokunulur ya da ana sayfa üzerinden ekran sola kaydırılır. Açılan ekrandan ‘’Gönderi’’ butonu seçilir. Galeriden paylaşılmak istenen fotoğraf seçilerek düzenleme araçları kullanılır.

‘’İleri’’ dedikten sonra etikelme, açıklama ve müzik ekleme gibi seçenekler düzenlenir. Ardndan ‘‘Paylaş’’ butonu kullanılarak Instagram’da gönderi paylaşımı yapılır. Instagram bölünmüş fotoğraf paylaşım işlemleri için yine bu adımlar izlenir ancak paylaşma sırası profilde nasıl gösterileceğine göre belirlenmelidir.

Instagram’a İki Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Instagram bölünmüş fotoğraf örnekleri arasında ayrıca tek bir gönderide birden fazla paylaşım da dikkat çekmektedir. Oldukça faydalı bir Instagram aracı olan bu özellik sayesinde tek bir gönderi de kaydırmalı olarak birden çok fotoğraf yüklenebilmektedir. Gönderi paylaşma ekranına giriş yaptıktan sonra çoklu paylaşım seçeneğine tıklamak yeterlidir.

Galeriden paylaşılmak istenen fotoğraflar paylaşım sırasına göre seçilir. Seçme işlemi tamamlandıktan sonra ‘’paylaş’’ butonu ile işlem tamamlanır. Bu sayede iki fotoğraf birden tek sayfada yüklenir.

Instagram Parçalı Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Parçalı fotoğraf yapma işlemleri ise birden farklı şekilde mümkündür. Online platformlar üzerinden ya da üçüncü taraf diğer uygulamalar ile parçalı fotoğraf yapılabilir. Dev bir kare şeklinde işlem yapmak için kısaca şu adımlar izlenir:

  • 9Square, 9cut, Photo Split gibi uygulamalar yüklenir.
  • Bölmek istenen fotoğraf uygulamadan seçilir.
  • 3×3 dev kare seçeneği seçilir.
  • Seçilen fotoğraf üzerinden ızgarayı sürükleyerek seçim yapılır.
  • Seçim kaydedilerek paylaşım yapılır.

Uygulama kullanmadan bu işlemi manuel olarak da yapmak mümkündür. Ancak çok fazla zaman harcayacağınız için Instagram bölünmüş fotoğraf paylaşım işlemleriniz için uygulamalardan yararlanmanız tavsiye edilmektedir. Parçalı fotoğraf paylaşımı için güvenilir uygulamaları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

Özellikle Instagram profilinde tasarıma önem veren kişiler için parçalı fotoğraf paylaşımı oldukça faydalıdır. Bölünmüş fotoğraf paylaşımı için birçok uygulama olması nedeniyle bu uygulamalar arasından doğru tercihlerde bulunmak son derece önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu