Takip Sepeti

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Android telefon hızlandırma işlemi Android kullanıcılarının cihazının performansını arttırılabilir. Android cihazların çok fazla uygulamaya sahip olması gibi durumlar nedeniyle zaman zaman kasma problemleri ile karşılaştıkları görülür. Akıllı cihazlarda meydana gelen kasma probleminin ortadan kaldırılabilmesi için bazı basit yöntemlerin uygulanması gerekir.

Android Telefon Hızlandırma: Telefonun Yeniden Başlatılması

Android telefon hızlandırma işlemini yapmak isteyen kişilerin uygulaması gereken ilk adım akıllı cihazın yeniden başlatılmasıdır. Bilgisayarlar başta olmak üzere akıllı telefonlar gibi cihazların zaman zaman yeniden başlatılma işlemine ihtiyaç duyduğu bilinir. Yeniden başlatma işlemi sayesinde akıllı cihazların performansının arttırılabilmesi mümkün olur.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazları kullanan kişiler telefonunu hızlandırmak için kapatma tuşuna basmalıdır. Kapatma tuşuna uzun basan kişileri yeniden başlat seçeneği karşılar. Yeniden başlat seçeneğine tıklayan kişiler bu seçeneğe tıkladıklarında telefonun kapatılarak tekrar açılmasını sağlarlar. Telefonu kapatılıp tekrar açılması sayesinde performansının arttırılabilmesi mümkündür.

Depolama Alanının Arttırılması

Android telefon hızlandırma işlemini gerçekleştirmek isteyen kişiler depolama alanını arttırma işlemine de gerçekleştirebilirler. Akıllı cihazların depolama alanının çok dolu olması durumunda cihazların kasması gibi problemler ortaya çıkabilir. Cihazlarda meydana gelen kasma probleminin ortadan kaldırılabilmesi ve depolama alanının arttırılabilmesi için fotoğrafların silinmesi önerilebilir. Telefon içerisinde bulunan ve kullanılmayan fotoğraf ve videoların silinmesi depolama alanının arttırılmasını sağlar.

Akıllı cihazların depolama alanının arttırılabilmesi için ayrıca kullanılmayan uygulamaların kaldırılması da önerilir. Akıllı telefonlarda yüklü olan uygulamaların bir bölümü kapatılsa dahi arka planda çalışmaya devam edebilir. Arka planda çalışan uygulamalar nedeniyle telefonun şarjının daha hızlı bitmesi ve telefonda zaman zaman kasma problemlerinin ortaya çıkması mümkündür. Akıllı cihazını hızlandırmak isteyen kişiler arka planda çalışan ve kullanılmayan uygulamaları kaldırabilirler. Uygulamaların kaldırılabilmesi için kullanılmayan uygulamanın üzerine tıklanıldığı takdirde sil veya kaldır seçeneğine dokunmak yeterlidir.

Ayrıca ayarlar sekmesine giriş yapan kişiler uygulamalar kategorisi içerisinde silmek istedikleri uygulamaları kolayca bulabilirler. Silinmek istenen uygulamanın üzerine tıklanıldığı takdirde sil butonu ile karşılaşılır. Sil butonu ile karşılaşan kişiler akıllı cihazlarda kullanılmayan uygulamayı birkaç saniye içerisinde silebilirler. Uygulamanın silinmesi ile akıllı cihazın depolama alanı artacak ve bu sayede cihazda meydana gelen kasma problemi ortadan kaldırılacaktır.

Android Telefon Hızlandırma
Android Telefon Hızlandırma

Telefonun Güncellenmesi

Android cihazlarda meydana gelen kasma problemi telefonun yeterince güncellenmemesi durumunda da ortaya çıkabilir. Akıllı cihazları üreten kişiler tarafından zaman zaman güncellemeler yayınlanır. Bu güncellemeler içerisinde akıllı cihazlarda kullanılabilecek yeni özelliklere veya iyileştirmelere yer verilir. Akıllı cihazların ihtiyaç duymuş olduğu bu güncellemelerin yapılmaması durumunda Android cihazın performansı düşebilir. Android telefon hızlandırma işleminin gerçekleştirilebilmesi için akıllı cihazlarda yer alan güncellemelerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Güncellemelerin kontrol edilebilmesi için ayarlar sekmesine giriş yapılması ve yazılım güncellemesi kategorisini tıklanması gerekir.

Yazılım güncellemesi kategorisine tıklayan kişiler Android cihazlarda herhangi bir güncellemenin bulunup bulunmadığını kontrol edebilirler. Herhangi bir güncellemenin bulunması durumunda güncellemeyi indir seçeneğine tıklayarak akıllı cihazın güncellenmesi sağlanabilir. Akıllı cihazların ihtiyaç duymuş olduğu güncellemelerin yapılması ile hem cihazın performansı arttırılabilir hem de cihazda meydana gelebilecek güvenlik açıklarının önüne geçilebilir.

Uygulamaların Güncellenmesi

Android telefon hızlandırma işlemini gerçekleştiren kişiler telefonlarını hızlandırmasına rağmen akıllı cihazlarında kasma problemleri ile karşılaşabilirler. Telefonlarının hızlandırılmasını isteyen kişiler akıllı cihazlarını güncelledikten sonra uygulamaları da güncelleyebilirler. Android cihazlar içerisinde bulunan uygulamaların güncel tutulmaması durumunda cihazda donma veya kasma problemi ortaya çıkabilir.

Bu problemin ortadan kaldırılabilmesi için Android cihazlarda yer alan uygulamaların düzenli olarak güncellemesinin olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Uygulamaların herhangi birinde güncelleme olması durumunda bu güncellemenin yapılması gerekir. Güncellemenin yapılması ile Android cihazın hızlandırılması ve cihazda yaşanabilecek donma problemlerinin önüne geçilmesi sağlanır.

Android Cihazlar Neden Hızlandırılmalıdır?

Android cihazların hızlandırılması telefonun daha yüksek performansa sahip olması nedeniyle tercih edilen bir işlemdir. Akıllı cihazların hızlandırılmaması durumunda uygulamalara giriş yaparken kasma veya donma problemleri ile de karşılaşılabilir.

Akıllı Cihazların Performansı Neden Düşer?

Akıllı cihazlar içerisinde kullanılmayan çok fazla uygulamaya yer verilmesi, Android cihazın güncellemeye sahip olması ve ön belleğin çok dolu olması gibi problemler nedeniyle akıllı cihazın performansı düşebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu